Opgeblazen handel

Opgeblazen handel

Foto: Fijne feestdagen – 2014 ferrie = differentieel Creative Commons BY-NC-SA 3.0 http://dailym.net

Ik heb mezelf een tand door m’n lip geslagen. Met m’n knie. Het kostte even wat moeite, maar dan heb je ook wat: een prachtige botox-lip. Ik kan het iedereen aanraden, maar er kleeft wel een nadeel aan. Alles gaat nu door een rietje. En dan is het vooruitzicht van de komende feestdagen geen pretje. De vloeibare dingen zullen wel gaan. Maar ik moet denken aan die allemachtig mooie kip van het franse platteland. Of misschien wordt het wel zalm uit de vaatwasser. Daar ben ik nog niet uit. En die gedachte raakt m’n humeur.

Juist dan moet er niet zo’n bureaucratisch geneuzel-mail bij mij binnenkomen! Van het CRKBO. Wel eens van gehoord? Nee, niet? Laat het dan ook maar zo. Zo’n organisatie die er haar beroep van heeft gemaakt om alles wat los en vast zit te registreren. Dus ook zzp-ers. Vooral zzp-ers. Hun enige activiteit is het jaarlijkse versturen van een factuur. Waarmee ik mijn registratie bevestig. En ja, zij kunnen er ook niets aan doen, want het moet nu eenmaal van het Ministerie van Financiën. Datzelfde ministerie die vindt dat ik ook een btw-, KvK-nummer, een VAR-verklaring, een boekhouding, een kantoor met wc, een omzet en meer dan 3 opdrachtgevers moet hebben.

Ik heb er opeens zo genoeg van. Ik ga die franse kip ophalen en zie wel hoe ik die naar binnen werk.
Kortom, ik heb het loggen weer opgepakt. En ik ben op stoom!

Hele fijne feestdagen!