Maandag

Trappenhuis

Foto: Trappenhuis – 2012 ferrie = differentieel Creative Commons BY-NC-SA 3.0 http://dailym.net

Vanmorgen moest ik denken aan Mary van Schotland. Het gebeurt mij niet vaak dat ik aan deze koningin van Engeland denk. Ze is tenslotte al ruim 4 eeuwen dood. Maar waarom zit er dan nu opeens een Bloody Mary in m’n hoofd?

Elke dag begint bij mij met een ontbijt op bed. Krant erbij, onze psychedelische kat aan mijn voeten en op de achtergrond BBC Breakfast. De Engelsen zijn dol op hun Queen Elisabeth en dus ging het vanmorgen weer ‘ns over haar jubileum. En als een soort popup moest ik denken aan haar voorouder. Niets is leuker dan zo’n popup in je hoofd te volgen en niet te weten waar het eindigt.

Vandaag valt dus Mary van Schotland in de prijzen. Op Google vind ik de meest gruwelijke verhalen over haar. Bij het derde artikel besluit ik dat deze popup mij niets gaat opleveren. Weer zo’n over-ambitieuze vrouw die over lijken gaat. Het enige leuke aan haar is, denk ik, het drankje Bloody Mary. Einde popup. De week is weer begonnen en ik kan aan het werk.

En als je je nu afvraagt waar dit alles nu op slaat. Nergens op. Maar beginnen zo niet de meeste maandagochtenden?

You may also like...

2 reacties

  1. Sien schreef:

    heeeerlijk stukje, ten eerste ben ik dol op Bloody Mary’s en ten tweede, zo’n heeeerlijk maandagochtend stukje inderdaad, slaat nergens op maar daar is het toch maandagochtend voor, om je lezers met een “hè?? wàt ?? waar heeft ze het nou over??” stukje de week in te schoppen !! Mag het wel !! En trouwens, schijnt dat Napoleon van erwtensoep hielt.