Kom, laten wij ook ‘ns proactief zijn.

Afstandbediening

Foto: Afstandbediening - 2012 ferrie = differentieel Creative Commons BY-NC-SA 3.0 http://dailym.net

Vorige week berichtte Managementsite dat een proactieve houding en planmatig werken heel belangrijk zijn in de relatie met je klanten.
Klopt, zal ik niet ontkennen. Maar er zijn acties waarbij het doel daarvan mij volledig ontgaat.

Na een paar teleurstellende ervaringen met onze internetprovider, besloten we over te stappen naar kabelexploitant Ziggo. Wij waren niet van plan om zelf op de grond en achter de kast te gaan liggen om de modem aan te sluiten, dus laten we dat door een van hun monteurs doen. Een afspraak daarvoor was snel gemaakt. Wat Ziggo natuurlijk niet weet is dat afspraken bij ons in maar liefst 4 verschillende agenda’s staan. Je moet wel blind zijn wil je deze ontgaan.

Twee dagen voordat de monteur zou komen belde Ziggo. Een volledig computergestuurde vrouwenstem had een boodschap voor ons. Wij waren een en al oor. Het bericht ging ongeveer als volgt.

“Goede…MORGEN!. Dit is een automatisch bericht van Ziggo. U heeft onlangs een abonnement… AFGESLOTEN!…bij Ziggo. U heeft ervoor gekozen de aansluiting…DOOR EEN MONTEUR TE LATEN DOEN!….De…MONTEUR!…komt bij u langs op…WOENSDAG!…OCHTEND!… tussen…ACHT!… en…EEN!…uur. Wilt u zo vriendelijk zijn om dan…AANWEZIG!…te zijn. Tot zover ons bericht. Heeft u nog vragen dan kunt u ons klantenservicenummer bellen. Wij wensen u nog een prettige…DAG!…”

De boodschap had door de verschillende volumes opeens iets dreigends gekregen. Geen goede start voor, wat ik hoop, een lange relatie met Ziggo.
Mijn advies aan Ziggo zou zijn: maak het allemaal wat persoonlijker. Bel ons om te laten weten hoe die monteur heet, of hij koffie of thee drinkt tijdens zijn klus. En of hij van een kletspraatje houdt of liever ongestoord zijn ding doet.
Reken maar dat wij dan…AANWEZIG!…zullen zijn.

You may also like...