Detail

Bijtje

Foto Bijtje - 2012 ferrie = differentieel Creative Commons BY-NC-SA 3.0 http://dailym.net

Regelmatig krijg ik de vraag een instrument of tool te ontwikkelen die het leren en ontwikkelen van medewerkers stimuleert en op gang houdt. Het liefst in de vorm van een applicatie. Het wordt tijd dat ik zelf iets meer af weet van het bouwen van applicaties. Apple biedt die mogelijkheid met iOS Developer Program. Gisteren enthousiast begonnen. Vandaag vraag ik mij af waaraan, in hemelsnaam.

Met behulp van hun tutorial leer je snel en kinderlijk eenvoudig een basale app te maken. In nog geen dag had ik mijn eerste baby-app draaiende. Voor iemand die geen programmeerkennis of -achtergrond heeft een prestatie waar die trots op is. Dat smaakt naar meer! En dus vanmorgen snel weer verder met bouwen. Maar een uurtje later berichtte Apple mij dat ik me nu toch echt moest gaan registreren als Member. Met de bijbehorende kosten. Anders zou het babytje nooit volwassen worden.

Eerst even alle ontsnappingsroutes en valkuilen gecheckt en toen toch maar gedaan. Ik ben al bekend bij ze, dus zoiets is snel geregeld. Inmiddels zijn we uren, een hele mailbox vol met berichten van ene Marisol van het Apple Developer Supportteam en twee Memberships verder. Wat er fout ging? Ik maak graag gebruik van de Firefox-webbrowser. En Apple van Safari. In mijn ogen slechts een detail. Maar daar draait het bij programmeren blijkbaar om.

You may also like...