Drie Eenheden

Drie Eenheden versterker

Foto: Drie Eenheden - 2012 ferrie = differentieel Creative Commons BY-NC-SA 3.0 http://dailym.net

Samenwerken kent vele vormen. Deze log gaat over een ongewone alliantie tussen 3 kunstenaars en een elektronica professional. Het bijzondere aan dit verhaal is dat je het resultaat van deze samenwerking uiteindelijk ook concreet kunt horen, zien en beleven.

De drie kunstenaars besloten een gezamenlijk kunstwerk te ontwikkelen. Het drie dimensionale kunstwerk gaat over taal. Over de begrijpelijkheid van de boodschap en de verstaanbaarheid daarvan. Gebaseerd op de universele boodschap van de drie grote monotheïstische godsdiensten: Christendom, Jodendom en de Islam. De godsdiensten van het geschreven woord, het Boek.

Om de meerdere dimensies te kunnen realiseren, besloot de geluidskunstenaar er een elektronica-reparateur bij te halen. Iemand met veel kennis en ervaring en die snapt waar het allemaal uiteindelijk toe moet leiden.
Maar wat voor de een een helder verhaal was, bleek voor de ander een orakel. De een praatte in beelden, in vergezichten, belevingen en emoties. De ander in feiten, in mega- en kilohertzen, in amplitudes, sines en scoops. De grote lijnen van de een bracht chaos voor de ander. Kortom, ze kwamen niet nader tot elkaar.

Maar het liet ze ook niet los en na een paar maanden pakten ze de draad weer op. Ze hadden er allebei over nagedacht en dit keer pakten ze het gesprek anders aan. De kunstenaar hakte zijn grote lijnen in kleine stukjes. Net zolang tot de elektro-man er ‘printplaatjes’ van kon maken. Uitgangspunt van hun samenwerking werd nu: “Jij weet waar je naartoe wilt. Ik kan me er geen voorstelling van maken, maar ik volg je.”
Zo’n uitgangspunt is niet zonder risico en kun je alleen als er erg veel respect is voor en vertrouwen is in elkaars expertise. Dat het de moeite waard is geweest blijkt uit het eindresultaat.

Wil je een kijkje achter de schermen, dan verwijs ik je graag naar de Facebookpagina. Expositie is vanaf 17 mei a.s.

You may also like...

1 reactie

  1. 21 mei 2012

    […] kunstenaars van Drie Eenheden wilden graag weten hoe de bezoekers van de expositie onder meer op hun werk reageerden. Om zoveel […]